Förslag på nya boenden på Hästö!

ulfRedan 1984 som nyinflyttad till Hästö insåg jag att leva och bo på Hästö var något alldeles speciellt. Människorna och naturen utgjorde en perfekt harmoni och gav – precis som idag – en känsla av lugn och trygghet.

En stor grupp som varit med och skapat denna miljö är våra seniorer! Behovet att bo kvar i t.ex. villan är kanske inte så stort längre av olika anledningar. Jag känner att detta kan vara en trevlig utmaning att skapa nya hem och samtidigt erbjuda trygghet och service.

I vårt förslag blir det ca 60 lägenheter i projektet så naturligtvis är alla välkomna att upptäcka vilken fantastisk boendemiljö som Hästö utgör!

Förutom att seniorerna med flera . får möjlighet till nytt boende så frigörs ju många villor på ön för en ny generation Hästöbor!

Jag vill verka för att kunna behålla seniorerna på Hästö och samtidigt ge plats för en ny generation hästöbor att överta lediga villor på ön.

Karlskrona växer som stad och kommun och behovet av nya fräscha bostäder är mycket stort. Därför har Resoli AB valt att initiera detta nya bo projekt på Herrgårdsvägen 3 (gamla butiksfastigheten) och på den mark som tillhör fastigheten, uppföra ca 60 nya lägenheter som hyresrätter alt bostadsrätter. Husen kommer att innehålla 1-, 2-, och 3-rumslägenheter. Den befintliga byggnaden ser vi som en framtida plan att bygga bostäder på ca 4vån.

Lägenheterna håller hög standard och kommer bl.a. ha tvätt/tork/diskmaskin och mikrougn samt inglasade balkonger (ej 1:or) och Wifi (trådlöst internet).

Vår ambition är att via  HS-hemservice kommer hemvårdstjänster att erbjudas.

Tillsammans med närbutik med postservice och täta bussförbindelser (4 min till vårdcentral, apotek och sjukhus), kommer detta bli ett boende med hög komfort.

Att boulebana och badplats finns i närheten är inte att förringa!

Antal hus och våningar är i dagsläget inte fastställt, men inlämnade handlingar utgår från våra förslag. Positivt planbesked har nu getts av Karlskrona kommun och innebär att planprocessen kan börja start beräknat till januari 2016. Detaljplanen kommer handläggas med standardförande i enlighet med Plan- och bygglagen. Planen bedöms vara antagen i augusti 2017, därefter kan bygglov sökas. Detaljplanen som nu är föremål för samråd kan ni se via denna länk. www.karlskrona.se/sv/Bostad–miljo/Planer/Detaljplan-for-Lanternan-3-mfl-Hasto/

 

Har Ni frågor och synpunkter är Ni varmt välkomna att kontakta oss.

Ett stort tack till Skanska för hjälp med framtagning av förslagen!

Med vänlig hälsning
Ulf Gilford, Resoli AB

Telefon: 0708-22 59 34
Epost: ulf.gilford@telia.com
Resoli AB, Box 235, 37124 Karlskrona

image_pdfimage_print