Förslag på nya boenden på Hästö!

ulfRedan 1984 som nyinflyttad till Hästö insåg jag att leva och bo på Hästö var något alldeles speciellt. Människorna och naturen utgjorde en perfekt harmoni och gav – precis som idag – en känsla av lugn och trygghet.

Karlskrona växer som stad och kommun och behovet av nya fräscha bostäder är mycket stort. Därför har Resoli AB valt att initiera detta nya bo projekt på Herrgårdsvägen 3 (gamla butiksfastigheten) och på den mark som tillhör fastigheten, samt förvärvning av ny mark, uppföra ca 60-75 nya lägenheter som hyresrätter, bostadsrätter. Husen kommer att innehålla 1-, 2-, och 3-rumslägenheter. Den befintliga byggnaden ser vi som en framtida plan att bygga bostäder på ca 4vån.

Antal hus och våningar, storlek på lgh., är i dagsläget inte fastställt.

Tidsplanen som kommunens satt för detaljplanen för Lanternan 3 höll tyvärr inte, i september 2017 var det tänkt att laga kraft skulle ske!

Under hösten 2017 har ytterligare synpunkter, tankar och idéer kring det tänkta exploaterade området behandlats ur olika perspektiv. Och nu i slutet av december (2017) beräknas det att detaljplanen ska kunna lämnas in för granskning för vidare till antagande och slutligen laga kraft, förhoppningsvis under våren 2018.

länk. www.karlskrona.se/sv/Bostad–miljo/Planer/Detaljplan-for-Lanternan-3-mfl-Hasto/

 

Har Ni frågor och synpunkter är Ni varmt välkomna att kontakta oss.

Ett stort tack till Skanska för hjälp med framtagning av förslagen!

Med vänlig hälsning
Ulf Gilford, Resoli AB

Telefon: 0708-22 59 34
Epost: ulf.gilford@telia.com
Resoli AB, Box 235, 37124 Karlskrona

image_pdfimage_print